Het Groene Hart

7 tips voor het verzorgen van planten in huis

Kun jij ook zo genieten van planten in huis, maar houden die planten het op één of andere manier nooit lang vol bij jou thuis? Dat is helemaal niets om je voor te schamen, want lang niet iedereen heeft aanleg voor het verzorgen van planten. Om jou een handje te helpen zetten wij een aantal tips op een rijtje. Zo kan zelfs de meest vergeetachtige plantenverzorger genieten van een beetje groen in huis!

Zet de plant op de juiste plek
Een gezonde plant staat op de juiste plek. Dat is dus niet direct in het zonlicht, maar ook niet helemaal in het donker. De meeste planten groeien het best op een plek met genoeg licht, maar niet teveel zodat de verdeling op een zo natuurlijk mogelijke manier verloopt. Ook leuk: dit handige apparaatje vertelt precies wat jouw plant nodig heeft qua licht, water en andere verzorging.

Geef de plant de juiste hoeveelheid water
Het klinkt zo makkelijk, maar het is zo lastig om planten voldoende water te geven zonder dat je ze laat verdrinken. De juiste hoeveelheid water verschilt dan ook weer eens per plant. Een handige tip: voel met je vingers aan een blaadje. Voelt dit droog aan? Geef de plant dan een beetje water. Bedenk ook goed waar je planten in de natuur normaal gesproken leven. Een cactus heeft bijvoorbeeld heel weinig water nodig, omdat die normaal gesproken in droge gebieden groeit. Ben jij niet zo goed in het water geven? Dan is dit dé oplossing voor jou!

Geef ze de ruimte
Als je een boom of plant in huis haalt, die nog volop in de groei is, dan kan het nogal raadzaam zijn om die vooral niet in een hoekje te duwen. De plant heeft nog veel ruimte nodig om zich te volgroeien.

Ken je iemand die dit bericht interessant vindt? Deel het direct!
Facebook
WhatsApp
LinkedIn